Comfortabel Blijven Wonen

Seniorenwoning of levensloopbestendig?

De keuze om je huidige woning aan te passen (levensloopbestendig te maken) of te verhuizen naar een seniorenwoning of seniorenflat ligt voor iedereen anders. Voordelen van jouw huidige woning levensloop bestendig maken zijn natuurlijk dat je jarenlang in dit huis hebt geïnvesteerd, dat de buurt goed bekend is en dat je er waarschijnlijk beschikt over een breed sociaal netwerk.

In een seniorenwoning zijn de veiligheid en toegankelijkheid gegarandeerd. Maar toch kiezen steeds meer mensen ervoor om langer in hun huidige woning te blijven wonen.

Kijk anders ook op onze gespecialiseerde website over dit onderwerp: levensloopbestendig wonen limburg. Deze website is gemaakt in samenwerking met Hogeschool Zuyd, gemeente Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray en alle deelnemers van het RAAK MKB-onderzoek naar langer blijven wonen.

Levensloopwonen, levensloopgeschikt

Woningen die het mogelijk maken om er zo lang mogelijk in te blijven wonen, worden ook wel levensloopwoningen of levensloopgeschikt genoemd. Maar of je het nu zo noemt, of  ‘levensloopbestendige woning’, feit is dat deze vorm van wonen bezig is aan een sterke opmars in Nederland.

Langer comfortabel en zelfstandig (blijven) wonen, dat is het toekomstbeeld van onze gespecialiseerde bouwkundige leden.

Ons beoogde resultaat: een huis waarin je nu fijn woont en waar je ook nog jaren vooruit kunt. Wij helpen jullie om de huidige woonwensen naar de toekomst te vertalen. Zodat je niets van het woonplezier hoeft op te geven, mocht je bijvoorbeeld minder goed ter been raken of zorg aan huis nodig hebben.

Binnen deze specialisatie werken we o.a. volgens de uitgangspunten van het kwaliteitscertificaat Woonkeur

De aanpassingen hoeven niet altijd direct gerealiseerd te worden. Soms is de uitkomst een goed doordacht meerjarenplan. Ook dat is een geruststellend idee.

 

                                         

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial